Hoppa till navigeringen

Missouri Valley Conference

I augusti flyttade Dennis Hedö till Carbondale, Illinois, för att simma och studera. I helgen så simmade han sin första conference tävling för sin skola, Southern Illinois University (SIU). Dennis simmade mycket bra och placerade sig i topp fyra i allt han ställde upp i. I lagtävlingen så slutade SIU på andra plats bland herrarna. Tävlingen avgjordes i en 25 yards bassäng.

50 Fr var Dennis första individuella gren. I försöken simmade han på fina 20.86 (c:a 23.28 i 25m bassäng). I finalen slutade Dennis på en fjärde plats med tiden 20.82 (c:a 23.24 i 25m bassäng). Nästa individuella gren var 100 Fj. I försöken stannade klockan på 50.24 (c:a 56.07 i 25m bassäng). Med tiden 50.18 (c:a 56.00 i 25m bassäng) lyckades Dennis simma hem ytterliggare en fjärde plats. Som sista individuella gren simmade Dennis 100 Fr. 45.85 (c:a 51.17 i 25m bassäng) vart tiden i försöken. Han lyckades putsa sin tid med 75 hundradelar i finalen och simmade in på en andra plats. Tiden blev 45.10 (c:a 50.33 i 25m bassäng).

På 4x50 Fr lyckades Dennis simma in sitt lag på en andra plats efter sin sista sträcka på 20.17 (c:a 22.51 i 25m bassäng). Dennis simmade också sista sträckan på 4x50 Me där han hade 20.11 (c:a 22.44 i 25m bassäng). Laget slutade på en första plats. Nästa lagkapp var 4x200 Fr där Dennis hade fått förtroendet att simma tredje sträckan. Han simmade på tiden 1.39.27 (c:a 1.50.79 i 25m bassäng) och laget slutade på ytterliggare en första plats. Som sista lagkapp var det dags för 4x100 Fr. SIU simmade hem även denna lagkapp, guld igen alltså. Dennis simmade sista sträckan på fina 44.88 (c:a 50.09 i 25m bassäng).

Facit för Dennis första conference upplevelse blev alltså 3 guld, 2 silver och 2 fjärdeplatser på 7 starter. Detta måste räknas som en mycket bra prestation av en freshman. Dennis har imponerat inte bara här på conference utan även på World Cup i New York där han simmade mycket fort. Det ser ljust ut inför sommaren……

Ett stort grattis Dennis till dina fina prestationer!