Hoppa till navigeringen

Dubbla klubbrekord och Medalj på Sum-Sim Riksfinal!

Ett tappert gäng på 6 simmare reste med tåg tvärs över landet i det blåsiga höstrusket till den lilla byn Göteborg på den Svenska västkusten.

Gänget var Hugo Eriksson, Oskar Iwarsson, Olivia Stille, Astrid Eriksson, Elin Swerlander och Fredrik Annergren.

Dessa är redan bland de bästa i landet i deras respektive åldersklass och ska åter tampas om ytterligare förbättringar.

Tyvärr satte lite sjukdomar käppar i julen för en del och prestationsförbättringarna fick skjutas på framtiden.

 

Detta gällde dock inte alla. 

Ljusglimtarna i höstmörkret nämns här nedan i punktform.

 

 - Hugo Eriksson, började tävlingarna med nytt klubbrekord på 200 m Medley, tiden 2.06,39 räkte till en fin 5.e plats med bara några 10/-delar från medalj. Hugo fortsatte helgen med många jättefina simningar där han bland annat slog ett ytterligare klubbrekord på den dubbla distansen, 400 m Medley, tiden 4.32,95 gav även en fin bronsmedalj att hänga i samlingen.

 - Oskar Iwarsson, tyvärr en av dem som blev sjuk under helgen simmade dock innan dess en mycket fin 200 Fjärilsim på det nya perset 2.09,58. Detta räkte till en 6e plats totalt och då ska man komma ihåg att Oskar tävlar mot dem som är ett år äldre. Bland de i Oskars ålder blev han totalt tvåa.

 - Elin Swerlander gjorde en stabil och fin simning på 200 m frisim och plockde ner sitt pers med några 10/-delar, tiden 2.12,27 räkte till en 12 plats. 

 - Fredrik Annergren fick vänta länge på sitt 200 m bröstsim som gick söndag eftermiddag men när tiden väl var kommen hoppade han i och briljerade genom att vinna sitt heat med över 10 meter och persade med hela 5 sekunder! Tiden 2.29,88 räckte till en 6e plats mindre än sekunden från medalj. 

 

Grattis alla till fina simningar!

 

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se