Hoppa till navigeringen

Klubben firar 40 år i år!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Turebergs simklubb fyller 40 år och det firades i helgen med Tacobuffé på Bobbos restaurang. Närvarande var även två av de tre herrar som startade klubben 1972. Det var Wolfgang Firus, Jerry Haglund och Lasse Billtoft (numera avliden) som 1972 tyckte att Tureberg behövde en egen simklubb. De var inte själva simmare, som man skulle kunna tro, utan engagerade föräldrar till barn som simmade. Riktiga eldsjälar faktiskt.

-Våren 1972 bildade vi styrelsen, och redan till hösten hade vi 50 medlemmar. Vi fick hyra in oss i olika simhallar och till och med simma i Rösjön, berättar Wolfgang Firus, som blev klubbens första ordförande.

-Det var mycket jobb den första tiden, men tack vare engagerade föräldrar lyckades vi få ihop en verksamhet, säger Wolfgang, som än idag är aktiv i klubben som funktionär. Trivseln i klubben skulle stå som högsta motto. Med trivsel kommer också framgång.

Och så rätt han hade. Redan 1973 hade medlemsantalet ökat till 420. Idag har Turebergs simklubb drygt  1000 aktiva medlemmar. Föräldrarnas engagemang är lika viktigt nu som då. Utan frivilliga föräldrar som ställer upp som funktionärer skulle verksamheten inte fungera.

För sitt driv och stora engagemang i klubben genom åren fick Wolfgang Firus och Jerry Haglund under applåder motta varsin hedersutmärkelse i glas.

Direkt efter firandet på Bobbos restaurang var det dags för Utmanaren 4 i simhallen. Dagens engagerade föräldrar bytte om till funktionärströjor, och givetvis var Wolfgang Firus tävlingsledare!

 

 

Av Gabriella Lundinkansli@turebergsim.nu