Hoppa till navigeringen

Långbane-SM över för i år.

SM-veckan och Långbanemästerskapen i simning fortsatte för Turebergs del med Tobbe och Niklas på 100 m ryggsim.

Efter lagom snabba simningar i försöken tog sig båda vidare till finalsimningarna på eftermiddagen. Niklas som 8e person och Tobias som 16e. I finalen sänkte sig båda tidsmässigt, Niklas fick dock inte till något jättebra lopp och slutade 7a. Tobias sänkte sitt nysatta pers från försöken med ytterligare en halvsekund och börjar nu på allvar nosa på den svenska absoluta eliten. Grattis!

På tal om att nosa på eliten...

För att kunna göra det krävs att man har en brantare utvecklingskurva än ens konkurrenter vilket Tobias Karlsson verkligen visade på detta långbanemästerskap. Pers med halvsekunden på 50 Ryggsim och 1,3 sekunder på 100 ryggsim. Han såg även till att på lördagens 50 m frisim slå handen i kaklet på hans nya pers 24,59. Även denna gång nästan en halvsekunds pers. Det mest inponerande loppet fick Tobias till på söndagen då han på 50 meter fjäril, sänkte sitt pers med över sekunden och hoppade från, ganska långt ner i startlistorna, till en imponerande 9e plats på Junior-SM.

Även Niklas simmade 50 fjäril på ett nytt pers och tog sig vidare till B-final.

 

Det var det om årets långbanemästerskap!

Ett stort GRATTIS till grabbarna för fina prestationer och lycka till i fortsättningen.

 

PS: Om ni tittat på tv eller på de publicerade bilderna på olika hemsidor kan ni ha råkat se att grabbarna hade rosa t-shirtar på sig :) Vad gör man inte för att synas om man är en liten klubb. DS

 

Två hemsidor:

Simförbundets mästerskapssida med Coola bilder.
http://www.simforbundet.se/masterskap/2011/sm50/dag2.html

Niklas Borins egen hemsida.
www.niklasborin.se

 

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se