Hoppa till navigeringen

Medaljer till Turebergare på Stockholms Distriktsmästerksap

Med drygt två veckor kvar till kortbane-SM börjar toppningen komma igång efter DM. Detta innebär att våra simmare är ganska tungt tränade inför Distriktsmästerskapet, trots detta gör de bra ifrån sig och tar sig upp på pallen.

Första passet simmade Dennis Hedö, vår frisimssprinter, 50 m frisim på 23,04 vilket gav honom en fin tredjeplats bakom landslagssimmarna Nystrand och Flodqvist.

Andra passet var det genrep för SM-laget på 4 x 50 m Medley.

Laguppställning.
Niklas Borin, Ryggsim
Patrik Drakes, Bröstsim
Tobias Karlsson, Fjäril
Dennis Hedö, Frisim

Det kan konstateras att det behövs en hel del övning på växlingar inför SM.

Förra året kom de 4.a på SM, 3/100-delar från pallen, vilket gav mersmak så vi får se hur det går om några veckor.

Tobias Karlsson simmade strax efter lagkappen till sig en heatseger på 50 m Fjäril och placerade sig 6.a i det totala sammandraget.

Ytterligare en stund senare simmade Dennis 100 Fr i finalheatet och kom 4.a.

Tredje passet började med 4 x 50 m Fr lagkapp där grabbarna tog en överraskande andraplats trots att Niklas på öppningssträckan tappade brillorna Det händer tydligen även dem bästa.

Laguppställning, NIklas, Patrik, Dennis, Tobias.

Strax efter laget var Tobias i vattnet igen. Denna gången på 50 m ryggsim. Snuddande nära pallen på en 4.e plats.

Sen var det Patrik som simmade 100 m bröstsim, en stark öppning men det saknas nog lite toppning för att orka hela vägen hem. En 7.e plats.

Pass fyra bjöd på 50 Br och 100 Fr.

Patrik på 50 m bröstsim, en liten miss in i vändning och målgång gav en 4.e plats. Det gäller att taimingen sitter.

Både Tobias och Niklas simmade 100 m ryggsim. Tobias kom in på en 6.e plats och Niklas kunde ohotat vinna grenen.

SM går som sagt den 24-27.e november i Eriksdalsbadet.

Vi har under fredagen Medleylag som förhoppningsvis slåss om medaljer.

På lördagen är det 50 m ryggsim där Tobias och vår flerfaldiga svenska mästare på just denna distans, Niklas, simmar.

På söndagen är det förhoppningsvis två finalister igen då Tobbe och Niklas simmar 100 m ryggsim.

Kom gärna ner och heja fram Turebergarna. Glöm inte klubbkläder så att det syns vad du kommer ifrån!