Tureberg inledde mästerskapet med en lagkapp över 4 x 50 m medley på fredagen.

50 Br. Patrik Drakes

50 Fj. Tobias Karlsson

50 Fr. Dennis Hedö

Vidare till final som 3.e lag på tiden 1.40,78.

I Finalen förbättrade de sig lite men tyvärr var tre lag ännu bättre. En fjärdeplats med sluttiden 1.40,04. Tyvärr samma placering som i fjol, 14/100-delar från tredjeplatsen. Marginalerna är inte på Turebergs lagssida.

Under fredagen simmade även Dennis Hedö och Tobias Karlsson 50 m fr. Tobias gjorde 23,78, pers. Grattis! Dennis tog sig vidare till B-final på tiden 23,11.

Väl i finalen förbättrade Dennis sig och gjorde 23,00. Det blev tillslut en 12.e plats. Grattis.

På lördagen var det dags för 50 m Ryggsim. Turebergs paradgren med många fina resultat de senaste tre åren.

Tobias Karlsson och Niklas Borin simmade "lagom" fort i försöken för att ta sig vidare till B-, respektive A-final.

Niklas hade snabbaste tiden i försöken 24,99, och Tobbes 26,22 räckte till en 11.e plats efter försöken och en tredjebästa tid till B-finalen.

På eftermiddagen taggade grabbarna till och gick ner ordentligt i tid. Tobbe vann B-finalen på fina 25,91.Grattis!

Niklas kom två i A-finalen och fick därmed kliva näst högst upp på prispallen. Grattis.

Söndag, 100 m ryggsim samt 50 fj.

På ryggsimmet tog sig Niklas, med en jämn och lagom snabb simning, till final med den näst snabbaste tiden på 55,35. Tobbe med ett nytt personligt rekord i försöken gick vidare till B-final på tiden 57,24. Grattis!

30 minuter senare var det dags för 50 Fj, Där simmade Tobias och Pontus Karlsson. Pontus som haft lite bekymmer med axeln under det senaste året gjorde en helt ok tid på 25,88 medan brorsan Tobias var lite snabbare på tiden 25,66. Bra jobbat.

Sista passet för årets kortbane-SM och sista medaljen skulle bärgas.

Finalen på 100 m ryggsim skulle till att bli en riktig rysare. Länge sedan det var så hård konkurrens på denna sträcka. Efter 100 simmade meter på ryggen tog Niklas sig i mål som andre man. 53,53 löd hans tid och det är ett nytt personligt rekord. Grattis till en till silverpeng och ett nytt personligt rekord.

I B-finalen var det även där stenhårt med 7 st simmare inom 57/100-delar. Tobias var snabbare ut än på förmiddagen och ville verkligen gå ner någon tia till mot sitt nysatta pers men tyvärr räckte det inte hela vägen fram, 57,25. 1/100-del från förmiddagens lopp. Två snabba simningar på 100 rygg får dock ses som ett mycket bra resultat. Grattis!

Där med var årets kortbanesäsong avslutad. Nu satsar vi på lång bassäng mot sommaren igen.