Hoppa till navigeringen

Söndag på SUMSIM, fler pers och ett klubbrekord!

Bild

Först ut, Alma Holmberg, 200 m Rygg. 2.30,55 i regionsfinalen och nu 2.30,06, Bra jobbat Alma!

Det var länge sedan vi hade ett klubbrekord på damsidan. 2001 närmare bestämt. Då var Beatrice 3 år gammal och visste förmodligen inte mycket om simning. Nu, 13 år senare står hon för ett klubbrekord på 100 m Fjärilssim, 1.04,50. En sänkning av det gamla rekordet med 4/10-delar. Beatrice slog personbästa med 8/10-delar. Grattis Beatrice till både klubbrekord och personbästa!

Strax efter Beas klubbrekord slog Hugo till med en rejäl sänkning av sitt personbästa på 400 m medley, nästan 5 sekunder pers blev det, 4.41,98. Grattis Hugo!

En stund efter Hugo var det dags för vårt lag. Alma på ryggsim och Beatrice på fjäril har precis simmat sina individuella grenar och ska tagga till för att prestera på topp. Elin och Olivia har laddat hela förmiddagen för att göra sitt bästa i laget. Ett bra pers av laget som helhet där vi kan lyfta fram två riktigt bra individuella prestationer, Elin simmade bröstsimssträckan på 1.14,77 vilket är ruggigt fort och Olivia simmade frisimssträckan på 1.00,30 också det mycket bra presterat. Grattis alla fyra till en fin laginsats!

Lunchen var ärligt talat ingen höjdare men den slank ner eftersom näringen var viktig för fortsatta prestationer.

Tävlingens sista pass. Oskar gled in och gjorde en fin insats på 200 m ryggsim efter att ha fått chans att simma från sin första reservplats. Pers med 2 sekunder och en sluttid på 2.20,52. Bra jobbat Oskar!

Sen var det dags för Elins sista lopp för helgen, 100 m bröstsim. En mycket fin insats ledde till ytterligare ett personbästa på tiden 1.15,21. Grattis Elin!

Direkt efter Elin simmade Hugo Turebergs sista lopp för helgen, 100 m fjäril. Äntligen under minuten och ett fint personbästa av Hugo, 59,43. En bra avslutning på helgens tävlande. Grattis Hugo.

 

Efter en mycket snabb sorti för att hinna till planet, sista bilen anlände till hyrbilsfirman 4 minuter innan planet skulle lyfta, kan vi konstatera att våra simmare presterat över deras förmåga genom att slå personbästa gång efter annan. Mycket bra jobbat allihopa och ett stort grattis till alla fina prestationer!

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se