Beatrice Vezzoli -98, 100 fj
Alma Holmberg -99, 100 ry & 200 ry
Hugo Eriksson -99, 400 fr, 200 me, 100 fj, 200 fr, 400 me & 800 fr
Oskar Iwarsson -00, 200 fj, 100 fr, 100 fj & 100 ry

Jag vill faktiskt, konstigt nog, börja med att tacka både deltagare och våra SM-simmare, Axel, Henke och Niklas som också var med på resan samt Bengt för ett mycket trevligt mästerskap. Alltså en brokig skara både sett till ålder och tidigare simerfarenheter som skrattat sig igenom några dagar tillsammans i ett regnigt Malmö.

Nu till simningen, ett SUMSIM som bjöd på lite av varje, både sett till väder och resultat. Om vi börjar från början:

Dag 1.
Hugo inledde SUMSIM för Turebergs del med en 400ing fr. Pers direkt och 4a till final. Några grenar senare var det Oskars tur att simma sitt debutlopp på SUMSIM. Debutloppet bestod av 200 m fjäril mao. inga fisdebuter här inte. Oskar höll bra koll på nerverna och persade ordentligt, även han 4a till eftermiddagarnas final.

Väl i finalen gjorde Hugo ytterligare ett stabilt lopp på 400 fr, pers igen och precis utanför pallen på en 4e plats. Oskar hade tyvärr laddat ur allt på förmiddagen och gjorde en tapper insats men slutade på en 8e plats med några sekunder över pers.

Dag 2.
Oskar inledde dagen med 100 fr. Ett stabilt lopp men tyvärr 7/10-delar över pers och utanför avancemang till finalerna. En stund senare hoppade Hugo i på den gren han för ganska exakt två år sedan gjorde sin sumsimdebut, 200 m medley.  Efter ett övertygande pers på över 4sekunder (!) låg Hugo 2a till kvällens finaler.

I finalerna hade Hugo medaljsug och gav allt. Ett ytterligare personbästa med 1 sekund och en andraplats var bärgad. Hugos första Silvermedalj på SUMSIM.

Dag 3.
En speciell dag för Turebergs del där förväntningarna på både Hugo och Oskar var höga. Oskar låg 2a redan i startlistan och Hugo tog brons på sträckan inne senast det begav sig på SUMSIM i Stockholm.  Det gäller så klart 100 m fjäril. Båda övertygade stort i försöken med pers. Oskar vidare till final som 1a (!) och Hugo som 3a. Bara 25 min senare simmade Hugo även försöken på 200 m fr. Han tog sig enkelt vidare till final som 6e man med ytterligare ett nytt personbästa. Alma gjorde sitt första lopp någonsin på ett utomhusmästerskap, 100 m ryggsim. Ett nervöst lopp men med lärdom och erfarenhet för framtiden tog hon sig igenom ca 1 sekund över pers.

Finaler 100 fj, Oskar ut först (eftersom han simmar i den yngsta klassen). En mycket stark simning och en tydlig satsning mot guldet men tyvärr slank en man förbi honom. Dock en stark 2a plats. Oskars första sumsimmedalj. I heatet efter var det Hugos tur. Hugo höll positionen och slutade som 3a. 20 min senare var det dags för Hugo igen, 200 m fr. Det blev lite för tajt med tid emellan trots ett starkt Suportteam bestående av våra SM-simmare som hjälpte till med kläder, mellanmål och annat för att underlätta sumsimmarnas prestationer. Hugo slutade som 8 ca en sek över morgonens nysatta personbästa.

Dag 4.
Först ut (som vanligt) Hugo Eriksson, 400 m medley. Taktiken var att inte ta ut sig helt i försöken eftersom det skulle bli en tung dag. Taktiken höll till 100% Hugo har under SUMSIM bevisat att han är en av de få ungdomssimmare som kan hålla huvet kallt och inte gå ut för hårt, han låter alla andra rusa iväg för fort i början för att simma om dem mot slutet. Precis så genomförde Hugo 400ingen medley. och tog sig som betryggande 2a med en avstannande simning till final (känns inte som om att det behöver nämnas men det var ju självklart pers igen, ca 4 sekunder).
Efter den uppvisningen av taktisk skicklighet var det dags för Beatrice att entra sumsimscenen. Självklart var det åter dags för 100 m fjäril. Bea simmar mot de som är 1 år äldre varför konkurrensen blir stenhård. Hon startade dessutom i det första heatet eftersom hon var anmäld på 25 meterstid. Med en "all in"-inställning gav hon sig iväg och drog till med ett övertygande personbästa med ca 1,5 sekunder. Detta räckte till ett GP- kval och en 9e plats, alltså precis utanför finalen, räknar man bara 98or blev Bea 3a. Efter Beas uppvisning var det Oskars tur. Ryggsim, 100 m. Kanske inte Oskars toppgren men simstark som Oskar är så har han även kvalat på 100 ry varför det ger bra med mästerskapsvana att få simma fler lopp. Tyvärr 1 sekund över pers men Oskar kommer igen.
Sist men inte minst på SUMSIMs sista förmiddagspass simmade Alma 200 m ryggsim. Ungefär 30 minuter innan Alma skulle starta öppnade sig himlen och ett skyfall utan dess like höll i sig till en stund efter att Alma gått i mål. Detta drog ner tiderna generellt i fältet och tyvärr hamnade även Alma tidsmässigt lite sämre än var hon låg innan. En 9e plats, precis utanför finalavancemang. Surt men med tanke på Almas utveckling under det sista året vet vi att det finns mer att hämta framöver.

Sista finalpasset på SUMSIM bjöd på en silverpeng för Turebergs del. Hugo visade åter igen att han är en av Sveriges absolut snabbaste 99or när det gäller.  På 400ingen medley persade han med ytterligare 10 sekunder (!!!) från morgonens resultat. Detta gav en 2a plats men även ett JSM-kval. Ungefär 1 timme senare var det dags för Hugo att simma 800 m frisim. Sliten som attan från många bra simningar tangerade Hugo personbästa på 800ingen och fullbordade därmed sitt SUMSIM med en 7e plats i grenen.
Värt att notera är att Hugo med alla sträckor inräknat har simmat 3 400 m i tävlingsfart, lägg där till 8 insim a ca 800 m och 10 avsim a ca 500 m så kan man konstatera att Hugo kan behöva ta en stunds vila nu.

Turebergs simklubb samlade ihop 2 silvermedaljer och 2 bronsmedaljer. Vi blev 32a med 77 poäng i klubbstriden. Vi blev 25a i medaljstriden. Detta av nästan 100 deltagande klubbar på sumsim. Med detta jättelyft går vi en simrik och lysande framtid till mötes.

I skrivande stund är våra sumsimdeltagare på väg hem medan SM-gänget rusar mot Borås för en veckas ytterligare tävlande.

Tack än en gång för en jättehärlig vecka och ett stort GRATTIS till många jättefina prestationer!