Hoppa till navigeringen

Sumsim, Höstsimiaden, SM, vilken mästerskapsklubb vi är!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Waow! Vilken mästerskapsklubb vi är. På alla nivåer, från Simiaden till SM och nu även EM!

Vi började redan för några veckor sedan med SumSim region. Där hade vi elva individuella simmare med. Det persades och kvalades så att det stod härliga till! Vi hade massor med personbästa och hela fem medaljer av olika valörer! För att få möjlighet att simma riksfinalen måste man göra en tid som är bland de 16 bästa i landet! För er som inte riktig har koll så går det regionsfinaler på sex platser i landet samtidigt där de bästa i varje region möts för att göra upp om platser till riksfinalen som går en månad senare.

Tureberg simklubb hade hela fem simmare som placerade sig bland de 16 bästa i landet i sammanlagt elva grenar. Dessa var:

Hugo Eriksson: 200 m frisim, 100 m fjärilsim, 400 m medley, 200 m medley, 800 m frisim, 200 m bröstsim. Många tuffa grenar för klubbens simmässigt starkaste simmare.
Olivia Stille: 100 m frisim.
Alma Holmberg: 200 m ryggsim.
Beatrice Vezzoli: 100 m fjärilsim.
Oskar Iwarsson: 100 m fjärilsim.
Grattis till er alla för fina resultat och lycka till på Riksfinalen!

 

Höstsimiaden i helgen, 47 simmare och över 160 individuella starter är den största trupp Turebergs simklubb mönstratt på en och samma simtävling så länge jag varit med i klubben och inte nog med det hade vi 13 lagkappslag! WOW!! Detta resulterade i 36 st medaljer fördelat på 19 simmare.

Dessa var: Elin Swerlander, Astrid Eriksson, Michael Stille, Fredrik Annergren, Tyra Wijk, Agnes Jägerskog, John Sun, Isak Nordin, Lind Swallhammar, August Eriksson, Victor Jansson, Ludvig Holfve, Filip Westlund, Angelo Sun, Yasemin Uzum, Felicia Larsered, Hedda Jägerskog, julia Häglund. Grattis till alla er och grattis till mängder av personliga rekord!

 

SM/JSM även detta i helgen. Klubbens representanter Axel Wangel och Niklas Borin. Axel simmade 50 fjärilsim och 50 frisim. Båda sträckorna på fina nya personliga rekord. Grattis till det! Axel har fortfarande en bit kvar till toppen men mer motiverad än någonsin går vi direkt efter jul in i en tung träningsperiod där han förhoppningsvis kan visa fina resultat och därmed närma sig toppen. Niklas Borin simmade 3 grenar, 50 m fjärilsim (SM-brons och klubbrekord), 100 m ryggsim (SM-Guld) och 50 m ryggsim (SM-Guld och EM-kval). Mycket bra simmat och härligt att få vara med om! Grattis till fina prestationer!

Nu närmast är det riksfinalen vi ser fram emot och sen, en vecka senare EM som går i Danska Henning.

 

Här till höger lite bilder från de olika tävlingarna.  

 

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se