Hoppa till navigeringen

Sum-Sim Riks 2013

Av helgens elva lopp på Svenska ungdomsmästerskapen i simning skrapade vi ihop en medalj och sammanlagt åtta personliga rekord!.

 

Lördag förmiddag:

Hugo Eriksson inledde tävlingarna på Sum-sim för Turebergs del med ett mycket bra lopp på 200 m frisim. Hans nysatta pers från regionsfinalerna löd 2.03,46. Nu persade han igen, och denna gång med nästan 3 sek. 2.00,86 löd tiden och genererade en slutlig åttåndeplats. Grattis!

Hugo fortsatte lördag förmiddag med ytterligare ett redigt personbästa men denna gång på 100 m fjäriljsim. I regionsfinalen persade han på 1.02,82 men nu kände han medaljvittring varför han la i en extra växel och drog till med 1.00,06, sååå nära att gå under minuten. Detta räckte till en tredjeplats och därmed en första Sum-sim-medalj för Hugo! Stort Grattis!

Lördag eftermiddag:

Olivia Stille entrade Sum-sim-arenan och gav sig på 100 m frisim. Hennes första Sum-Sim-start någonsin! Pirrit värre! 1.03,86 blev sluttiden, kanske inte riktigt vad Olivia hade hoppats på men nu är första riksfinalen avklarad och det lär bli många fler med fina resultat. Bra jobbat!

Hugo gav sig på en av de absolut tuffaste distanserna som finns inom simningen. 400 m medley. En hård öppning bäddade för en jobbig hemgång men Hugo höll ihop det ganska bra och kunde notera 4.52,72. En femteplats och ett nytt pers med över 4 sekunder. Grattis Hugo!

Söndag förmiddag:

Vi började söndagen med Alma Holmberg. Alma gör också hon sin första riksfinal någonsin och detta på 200 m ryggsim. Hon öppnar bra men orkar inte riktigt hålla ihop loppet och glider in på en 13e plats på tiden 2.32,69, knappa sekunden över sitt pers. Bra kämpat!

Hugo simmade dubbla lopp på söndag förmiddag. först 200 m medley där han persade med över 3 sekunder och knep en sjätteplats trots en liten miss i vändningen bröstsim till frisim. En stund senare simmade Hugo även 800 m frisim. på 800ingen perade Hugo med över 12 sekunder(!) och var så nära GP-kvaltiden och nio minutersgränsen. Även här blev det en sjätteplats. Tiderna: 2.16,08 på 200 m medley och 9.00,84 på 800ingen. Stort Grattis till två bra personbästasimningar och fina placeringar!

100 m fjärilsim och Beatrice Vezzoli börjar vi nog känna igen vid det här laget. Det är Beas 3.e raka riksfinal och i år simmar hon mot dem som är ett år äldre varför konkurensen blir så mycket tuffare. Trots detta kliver hon in på arenan och dundrar av en fin 100ing fjäril på nytt personbästa med över 1 sek från regionsfinalerna. En 14e plats totalt, 5a om man bara räknar de i Beas ålder och tiden, 1.05,59, innebar nytt kval till sommarens mästerskap! Grattis!

Söndag eftermiddag:

Sista passet! Hugo i vattnet, igen. Pers, igen! Hugo har gjort en lysande helg med bara pers och avslutar med en 200ing bröstsim på en mycket bra 2.34,77 som är pers med 5 sekunder och räcker till en åttåndeplats. Stort Grattis till alla fina simningar!

Sist i vattnet för Turebergs del var Oskar Iwarsson som gått framåt som en raket de sista månaderna. I maj i år gjorde Oskar 1.12,74 på 100 m fjärilsim, under regionsfinalerna gjorde han 1.04,03! En kolosal förbätting alltså! Nu på riksfinalerna gjorde Oskar 1.04,62, Även det en mycket bra tid som räkte till en 7eplats.

Detta var Turebergs simklubbs sumsim med större trupp än vad vi haft på många år!

Vi hoppas på att lika många kvalar in till sommarens mästerskap.
Just nu har vi tre simmare inkvalade till SUMSIM i sommar.
Hugo Eriksson
Beatrice Vezzoli
Oskar Iwarsson

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se