Hoppa till navigeringen

Svenska ungdoms mästerskapen med Guldkant!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

SUM-SIM med Guldyra redan första dagen!

 

Vi blir fler och fler på mästerskapen för varje år som går.

I år hade följande simmare kvalat till Svenska ungdomsmästerskapen i simning.

Elin Swerlander
Astrid Eriksson
Olivia Stille
Fredrik Annergren
Hugo Eriksson
Oskar Iwarsson

Första dagen var samtliga i vattnet.

Först, Hugo Eriksson med ett bra personbästa på 400 fr och en slutlig 9e plats i grenen där han i år tävlar mot de som är ett år äldre. Grattis och bra jobbat!

Därefter hade vi både Elin och Olivia på 100 m Frisim, lite över pers på Olivia men ett bra pers för Elin som gick vidare till kvällens final med bästa tid! Väl i finalen gick det inte riktigt vägen men ett mycket bra genomfört lopp. Elin slutade totalt 5a, bra jobbat!

Grenen efter var det 100 Br för Fredrik som drog till med ett rysligt bra personbästa. Slutlig 9a och precis utanför final. Grattis till perset!

Direkt därefter hade vi tre tjejer i vattnet i form av Astrid, Olivia och Elin. De alla simmade 200 m medley. Mycket bra jobbat

 

Sen var det dagas för dagens höjdpunkt! Oskars 200 m fjärilsim. Han ledde i startlistan, han ledde efter försöken och han defilerade in i mål med en överlägsen seger i finalen. SUM-SIM GULD!!! Två sekunder pers hade han också! Tiden Oskar vann på är en av de bästa tiderna någonsin på 200 fj för 15åringar. Grattis!

Dag 2:

…började med Oskar på 100 Fr, precis till final och åtta i finalen, det var ju inte fjäril.

I Grenen efter hade vi Elin på 100 br som simmade ett mycket fint bröstsim och slog sig uppåt i resultatlistan. Bra jobbat Elin!

Sen var det Hugo, lätt vidare från försöken, på ett nytt pers, till finalen som 4e man.  Väl i finalen gick allt förutom bröstsimmet snabbare och tyvärr halkade Hugo ner en placering till femte plats. Hugo är dock näst bästa -99a så han är kvar där uppe i hans åldersklass. Bra jobbat!

Dag 3 – började med Astrid på 400 medley, ett stabilt lopp strax över personbästa. Bra jobbat.

Därefter var det Oskars och Hugos tur igen, 100 fj, Hugo var tyvärr inte i slagläge inför fjärilen men Oskar förde en stenhård kamp som renderade i en SILVER-medalj. Guldet på 100 får vänta på sig lite till. Grattis!

Olivia simmade därefter 100 m ryggsim, tyvärr en bit över personbästa.

Sen var det Hugo igen! 200 frisim. Lite för sliten från fjärilen gick det tyvärr inte enligt plan men det en lärdom om att skära lite i programmet till nästa år.

Elin hoppade i strax efter Hugo och simmade 200 bröstsim, Glimrande simning men tyvärr inget avancemang. Bra persat!

Dag 4, sista dagen började med Hugo som simmade 400 m medley! Bra stabil simning i försöken där tanken var att spara sig lite till kvällens final. Väl på kvällen hade många lopp slitit på kroppen och det blev tyvärr ett par sek över pers.

Någon gren senare hoppade Oskar i igen, denna gången på 100 m ryggsim. Ett litet pers men inget avancemang.

Sen var det Fredriks andra lopp på SUM-SIM, 200 br, en mycket fin simning med ett ordentligt pers. Grattis!

Turebergs sista lopp var 20 m ryggsim av Olivia, tyvärr inte riktigt med men hon kommer tillbaka nästa år, starkare och snabbare än någonsin!

 

Därmed slutar Turebergs SUM-SIM äventyr. Vi blir 4 simmare kvar som fortsätter till SM/JSM nästa vecka samt ytterligare två som representerar Sverige på Nordiska ungdomsmästerskapen,  detta medan resten får sommarlov och välbehövlig vila.

 

Tack för ett härligt mästerskap!

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se