Hoppa till navigeringen

Simläger turkiet / A, Elit i Turkiet - de sista dagarna :)

 

Vi fortsätter där föregående inlägg avslutades. Med regn. Vissa fick ett abrupt uppvaknande av en dånande åskknall som slog ner, inte alls långt ifrån hotellet, tidigt på onsdagsmorgonen (påstås det i alla fall, undertecknad sov som en stock tills klockan ringde, vilket den gjorde 06.31 varje dag).

 

Morgonrutinen bestod i att ses nere vid frukosten klockan 07.00 för att inta en lätt första frukost. För den kostintresserade kan jag berätta att detta gärna innefattar en lite större mängd kolhydrater men också lite proteiner (byggstenar) och fett (långvarig energi). Detta för att väcka kroppen ur ”nattfastan” och lättare komma igång. Ett glas juice och lite yoghurt med goda flingor får exemplifiera detta. Kvart-, tjugoöver gick vi till bassängen som låg en minuts promenadväg bort och runt halv åtta var alla i vattnet för en lång och skön insimning följt av en eller två hårda serier. Simpassen tog ca en och en halv timme. Därefter var det landträning/styrketräning för att bli starkare men också självklart för att bättra på brännan. Strax efter halv tio skyndade vi alla iväg till frukosten igen och då slog vi på stort med ägg i alla former, pankakor, många olika sorters bröd med massor av olika korv/skinkpålägg, yoghurt, nötter osv osv. Därefter var det fritid fram till lunchen som började klockan ett.

 

Just denna onsdagsmorgon, var det tyvärr aningen kyligt i luften och det kom liksom något fuktigt från himmelen. Rena rama Vallentunavädret (för er som vet vad det innebär). Detta hindrade dock inte oss. Vi bytte om som de vikingar vi är och skuttade ner i vattnet. Observera vi-formen i början av meningen. Jo jo, undertecknad var med och körde båda passen på onsdagen. Hur lätt som helst J.

 

Torsdagen började som vanligt, vissa var dock lite intresserade av att åka in till den intilliggande staden för att känna på lite turkisk kultur och äta en kebab efter förmiddagsträningen. Sagt och gjort, Helena, Alexander, Hugo, Anna och Nanna tog lokalbussen som gick utanför hotellet och efter en kvarts resa var de framme. Efter några timmar dök de upp på hotellet med blandade åsikter om hur trippen hade varit. Hugo ”- Det var skittråkigt”, Helena, ”-Det var underbart och jättehäftigt”. Smaken är som baken även när det gäller turkisk kultur tydligen. Resterande del av gänget lökade på hotellet, en bra dag i solen.

 

Solen genererar lite blandade tankar i gruppen. Jag som inte riktigt försätts med rätt gensammansättning för att bli brun håller mig till skuggiga aktiviteter och mängder med hög solskyddsfaktor. Axel och Bengt har en inbördes kamp om vem som kan bli brunast. Bengt har under många år setts som självklar segrare i kampen om ”Mr Gyllenbrun”. Bengt får dock ta ett steg åt sidan i år då Axel sopade mattan med alla. Borin hade en smart tanke innan lägret och såg till att försola lite på hemmaplan, inte ens detta hjälpte mot Axel. Se bilder för att bedömma själv.

 

Fredagen inleddes som vanligt med morgonpass och landträning. En liten utmaning efter landträningen var på sin plats. Kan ni prova hemma om ni vill. 20 sek knäböj, 20 sek armhävningar, 20 sekunder situps, i tio minuter. Ingen vila, bara rulla och byta var 20e sekund. Tror att Alexanders resultat är ganska tuffa. Han snittade på ca 16 knäböj, ca 14 armhävningar och ca 15 situps vilket skulle innebära 450 kontraktioner på 10 minuter. Kan du slå det? Varning, denna aktivitet orsakar ohygglig träningsverk för den otränade.

 

Efter lunch på fredagen var det hemresa. Vi landade tidsenligt på Arlanda. Glada nöjda, möra och trötta. Jag väljer att inte berätta ingående om det sista dygnets, framförallt flygresans mindre smakliga aktiviteter. Kan dock hinta om att det hade med mat att göra, mat som inte ville stanna kvar där det borde. J

 

Glöm inte att titta på bilderna! Det kommer fler om ett tag.

 

Tack alla simmare och Bengt för ett trevligt läger. Nu är det upp till bevis om ni tagit i tillräckligt på träningen för nu nalkas det tävlingar runt hörnet! Jippi!

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se