Hoppa till navigeringen

Svenska Ungdomsmästerskapen i Simning / SUMSIM sammanfattning

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Turebergs simklubb representerades av Beatrice Vezzoli och Hugo Eriksson på sommarens ungdomsmästerskap i lång bana. Läs mer om deras bedrifter och titta på fina bilder ….

Onsdag den 18e juli anlände Turebergs simklubb till årets sumsim-arena i Borås. Med vår nya uppvärmningsrutin och ett grymt insim var känslan optimal inför tävlingarna som börjar på torsdag.


För Turebergs del började tävlingarna med Bea i vattnet på 200 m Fjäril, den, enligt Michael Phelps, tuffaste grenen man kan simma i ett mästerskap. Bea var lite nervös innan men väl på startplattan såg hon ut att vara redo. Hon öppnade på 34,35 på första 50 och gjorde första 100 m, i solklar ledning, på 1.14,84. Sen kom den tuffa biten, att orka en 100ing till. Det fixade Bea med bravur och med en sluttid på 2.46,34 slog hon sitt pers från maj i år med hela 11 sekunder och vann heatet med god marginal. Hon blev dessutom näst snabbaste 98.an och blev 15e totalt i grenen (där hon simmade mot 97or). En mycket bra första dag på sumsim!


Dag 2 var det dags för halva distansen för Bea, 100 m Fjäril. Med en öppning på 32,89, inte många tiondelar från 50-pers klev hon i på andra 50 och slutade med en tid av 1.10,40. Pers igen med 1,13 sekunder och en fin 11e plats i totalen.
Bea visar med de här två loppen att hon absolut är att räkna med i framtiden och att hon redan nu är en av Sveriges bästa fjärilssimmare.


Dag 3 var Hugos dag. Efter en grymt bra träningsperiod och en veckas finlir var han redo att kliva i vattnet på 200 m medley, en mycket svår gren där det gäller att behärska alla simsätten och fördela kraften optimalt mellan dem. Hugo gick ut hårt på fjärilen, han öppnade på 31,36 och ledde med en halv kroppslängd. Ryggsimmet drog han ifrån lite ytterligare på och ledde med över en kroppslängd, tiden på ryggsimssträckan var 38,16. På bröstsimmet gjorde Hugo 46,12 och konkurrenterna närmade sig bakifrån. Ett mycket bra pers skulle det bli, frågan var bara, med hur mycket. Frisimmet la Hugo på 35,09 och sluttiden blev 2.30,73. Pers med 3,52 sekunder. Det bör dessutom nämnas att det tidigare perset bara var en månad gammalt så även Hugo har gått framåt kolossalt Han vann heatet och placerade sig sammanlagt på en 13.e plats bland alla i grenen. Räknar man bara 99or blev han totalt 4a vilket är en bra position att slå ifrån i framtiden.

Vi summerar sumsim med tre mycket bra lopp, tre mycket bra pers och en mycket ljus framtid för våra unga talanger.


GRATTIS TILL ETT MYCKET BRA SUMSIM BEA OCH HUGO!

 

Vi lägger upp bilder här lite senare.

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.nu