Hoppa till navigeringen

Svenska Ungdomsmästerskapen i Simning / Svenska ungdomsmästerskapen 2012

Årets sista mästerskap är avklarat. Sumsim i kort bassäng.

Deltagare från Turebergs simklubb:

Hugo Eriksson -99

Beatrice Vezzoli -98

 

Tyvärr får vi börja med att berätta lite tråkigheter. Bea missade sin start på 100m fj pga sjukdom. Vi höll hoppet uppe ända till lördagsförmiddagen men tog då det jobbiga beslutet. Ingen simning. Tråkigt nu men är man sjuk så är man och Bea kommer igen, det vet vi!

 

För Hugos del började helgen med en 400ing på lördagsförmiddagen. En lugnare öppning än på regionsfinalen, där han slutade som åtta, bäddade för ett bättre lopp. Efter ca 225 meter ryckte han sig loss från de två andra som han hade på banorna bredvid sig och jagade ikapp och förbi alla förutom en. Rycket höll i ungefär 100 meter varefter det blev en tung sista 75a hem. En mycket bra satsning slutade med sex sekunders pers och en slutlig fjärde plats. Sluttid 4.31,26.

 

Lördag eftermiddag var det dags för 100 br. Även där blev det pers och avancemang bland placeringarna. Hugo vann sitt heat på tiden 1.15,09 och blev därmed totalt åtta bland -99orna i Sverige.

 

Söndag morgon och 200 medley. Hugo drog till med ytterligare ett pers, denna gången med ca fyra sekunder. Sluttid 2.20,18 och ytterligare en fjärdeplats i totalen.

 

Söndag eftermiddag. Sista passet. Två grenar kvar. 100 fr och 100 fj.

På frisimmet halkade Hugo i starten, simmade ikapp motståndarna, missade vändningen, simmade ikapp och förbi, missade nästa vändning och simmade ytterligare en gång ikapp motståndarna för att åter igen göra en dålig vändning. Nu var det bara en 25a kvar så han la i en ytterligare växel och simmade för sista gången om konkurrenterna och vann heatet på ett nytt pers 58,10. Man undrar ju hur fort det hade gått om allt faktiskt hade stämt... Men men, that's racing, everything can happen. En stabil sjätteplats i sammandraget.

 

100 fj och medaljvittring. Hugo låg trea inför denna gren från regionsfinalen. Han gick ut (första 50an) planenligt på 29,8 och sen var det bara att kämpa sig hem. Sluttid 1.04,00, pers med 1,05 sekunder. Tyvärr slank ytterligare en motståndare förbi honom och ännu en fjärdeplats var ett faktum.

 

En fjärdeplats är alltid "bara" en fjärdeplats men den ger ordentlig mersmak. Suget efter en mästerskapsmedalj ökar när man varit så nära. I detta fall är det inget undantag.

Hugo har under helgen på allvar etablerat sig bland de snabbaste -99orna i landet men samtidigt insett att många timmars hård träning och noggrant planerande krävs för avancemang. Vill man nå toppen får man jobba hårt, så är det bara.

De senaste månadernas utveckling har varit enorm. Hugo är precis i början på en formstark utvecklingskurva som vi hoppas kommer leda honom till många fina mästerskapsmedaljer i framtiden.

 

Bra jobbat och lycka till i framtiden.

 

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se