Hoppa till navigeringen

Svenska Ungdoms Mästerskapen i simning / Toppresultat av Beatrice Vezzoli på sumsim!

I år kombinerar vi SUMSIM (Svenska Ungdoms Mästerskapen i simning) med förläger för våra SM- och JSM-simmare. Detta innebär att Beatrice Vezzoli som representerar oss på SUMSIM har sällskap av Niklas Borin och Axel Wangel (Tobias Karlsson ska även han simma SM men flyger ner senare.).

 

Årets SUMSIM genomförs i Landskronas utomhusbad, Citadellbadet. Även om vädret inte är det bästa så är humöret på topp. För Bea spelar vädret mindre roll. Här handlar det om att prestera.

Bea börjar SUMSIM med ett extralopp där hon simmar 100 m frisim. Där persar hon med 4/10-delar som visar att formen är god för kommande huvudnummer.

Huvudnumret består i 100 m Fjärilsim där hon tidigare simmat på tiden 1.10,40. I försöken dundrar Bea till med ett ordentligt pers och drar ner tiden till 1.08,90. Hon vinner sitt heat överlägset och tar sig vidare till final.

SUMSIM genomförs med tävlingar över fem dagar. Där simmar man försök på förmiddagen och några timmar senare får de åtta bästa i varje gren simma final där Mästaren koras.

Efter en ordentlig lunch, en timmes sömn och ett bra insim är Bea åter igen redo. I finalen på eftermiddagen öppnar Bea en halv sekund långsammare än vad hon gjorde på morgonsimningen, MEN, på hemgången trycker hon på som aldrig förr och avslutar med en mycket stark sista 50a. Nytt pers igen! Det nya personliga rekordet lyder 1.08,73. Bea tar sig in på en sjunde plats och är där med sjunde bäst i Sverige i sin ålder.

Ett stort Grattis till Beatrice som åter visar att hon är en av Sveriges snabbaste -98or på Fjäril.

 

Nedan kan ni se Beas försökslopp. Även där, lixom i finalen visar Bea på en fantastisk Power i hemgången där hon lämnar hela fältet bakom sig och drar ifrån till en solklar heatseger.

http://www.youtube.com/watch?v=SWUvfSmMEJQ

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.se