Hoppa till navigeringen

SUM-SIM Riks 2005

I helgen så avgjordes Svenska Ungdomsmästerskapens riksfinaler i Uppsala. Tureberg gjorde sitt bästa SUM-SIM på flera år med många fina resultat. Till finalen så hade Martin Nilsson lyckats kvala in sig på 5 st individuella grenar och de yngre grabbarna (Martin Nilsson, Johan Rosell, Andreas Petersson och William Darlöf) kvalade in på 4x100 Me. Vi hade också lyckats få två reservplatser (Emelie Wessel på 800 Fr och de yngre grabbarna på 4x100 Fr). Nu vart det tyvärr så att varken Emelie eller de yngre grabbarna (4x100 Fr) fick chansen att simma.

Martin började SUM-SIM för Turebergs del med att simma 400 Fr på lördag förmiddag. Martin gick med i täten, men det visade sig vara ett lite för fort tempo för Martin att hålla hela vägen. Han lyckades simma in på en fin 5:e plats med ett nytt personligt rekord med 3 sekunder (4.47.78).

På lördag eftermiddag var det dags för Martin igen, denna gång på 100 Ry. Martin öppnade lite försiktigt, men hade en riktigt bra andra del av loppet. Martin blev 7:a med ytterliggare ett nytt personligt rekord med 1.7 sekunder (1.12.32).

Söndag förmiddag stod 200 Me på programmet för Martin. Martin simmade ett stabilt lopp, men kom aldrig riktigt igång. Det blev en 9:e plats med ett personligt rekord med 1.7 sekunder (2.37.77).

Eftermiddagen började med Martins 100 Fr. Martin gjorde en fin simning och kom 10:a med ett nytt personligt rekord med en tiondel (1.03.56).

Sen var det äntligen dags för det vi hade väntat på ända sedan regionsfinalerna. Det var dags för Martins paradgren – 100 Fj. Martin öppnade väldigt försiktigt och låg sist i fältet vid 50 meter. Vid 75 meter så hade Martin simmat upp sig till en 5:e plats. Sista biten av loppet så tröttnade alla utom Martin som höll ihop simningen hela vägen. Martin hade den snabbaste andra 50:an av alla i finalfältet och det gav honom en andra plats. Detta var klubbens första SUM-SIM medalj på flera år. Starkt jobbat – Ett stort grattis Martin!

Turebergs sista start var även sista grenen på hela SUM-SIM – 4x100 Me.

Grabbarna hade lyckats kvala in som sista lag. Laget gjorde en bra insats och putsade sin tid från regionsfinalerna med c:a 3 sekunder, men lyckades inte att förbättra sin placering. Två av grabbarna stod för mycket fina prestationer i laget: Andreas som simmade 100 Fj på 1:15.7 och Wille som simmade 100 Fr på 1.03.7. Tyvärr blev laget diskat p.g.a. överväxling mellan första och andra sträckan.

På våra 6 st starter så lyckades vi skrapa ihop 32 klubbpoäng vilket gav oss en 47:e plats bland alla klubbar.