Hoppa till navigeringen

World Cup 2005/2006

Så var det dags för mig att få simma en World Cup tävling (i ett annat land än Sverige). Vilken upplevelse det var. World Cup är en riktigt stor tävling som reser runt jorden varje år och den håller verkligen hög klass. I New York fanns det 65 olympiska simmare på plats. Många stora namn både på herrsidan och damsidan några av herrarna var: Phelps, Rosolino, Magnini, Hansen, Walker, Lisogor, och Bousquet. Så det var som upplagt för att få se något världsrekord.

Simhallen var ingen enorm grym arena, knappast bättre än Eriksdal, men de hade en bra bassäng det var helt klart. Å fulla läktare på finalerna såklart, vilket var kul. Det var en härlig stämning och atmosfär i hallen.

Dag 1:

Simmade jag 100 frisim som gick som första gren. Det var lite nervöst med tanke på hur bra alla andra simmare runt omkring mig var. Jag fick en härlig kantbana att simma på, bana 8. Brevid mig hade jag en kines som enligt startlistan hade gjort 49.50 vilket var 1.2 sekunder snabbare än mitt pers. Så det gällde att vara beredd och öppna hårt om man inte ville hamna i skvalp vattnet. Första loppet gick kanon bra. Jag öppnade hårt 23.9 och var med simmarna brevid mig, avslutade loppet snabbt också men vart väldigt trött sista 15 meterna. Sluttid av 50.57 vilket var ett nytt klubbrekord och en 18:e plats. Senare den dagen som sista gren simmade jag 50 fjäril på bra 25.36, vilket gav en 13:e plats. Inte så långt ifrån en finalplats. Det gav hopp om en final på 50 fritt imorgon.

Dag 2:

Startade upp med 200 fritt som gren 2. Den här gången fick jag simma i det första oseedade heatet på bana 5. Alla i heatet var ungefär lika bra enligt startlistan allt mellan 1.51-1.53. Jag bestämde mig redan innan loppet att det här heatet ska jag vinna. Det loppet gick väldigt bra, jag simmade snabbt och smart. Rusade inte ut första 50 meterna vilket ett par entusiaster i mitt heat gjorde. Det medförde att jag orkade hålla upp trycket i min simning hela vägen. Nytt klubbrekord igen, 1.50.86. Öppnade på 26.1 första 50:an följt av 28.2, 28.1, 28.2. Det loppet gav en 20:e plats. Nu var det bara ett lopp kvar att simma i New York, 50 meter fritt. Ett laddat race med många som ville simma väldigt fort. Det vart inget nytt pers där som jag hoppats på, men en bra tid vart det 23.27 och en 16:e plats.

Att få chansen och åka till New York, se allt som jag fick se, simma mot de bästa simmarna i världen, det var verkligen en upplevelse jag sent kommer att glömma.

 / Dennis Hedö

 

Tisdag 07 februari 2006

Nya klubbrekord av Dennis Hedö!

Dennis som i helgen simmade world cup i New York lyckades med att sätta två nya klubbrekord på 100 Fr och 200 Fr......
Till klubbrekorden...